AB Advocaten

Echtscheiding

“De mediators van AB Advocaten hanteren een oplossingsgerichte, efficiënte en persoonlijke aanpak.”

Een relatie die op de klippen loopt: of u nu getrouwd bent of samenwoont, leuk is het niet. Een scheiding is moeilijk en pijnlijk.


U maakt zich zorgen over de toekomst en wilt alles goed regelen. Maar hoe weet u wat de beste keuze is? Afspraken moeten juridisch kloppen, maar ook bij u passen. AB advocaten helpt u om door de juridische bomen het bos te zien. Wij begeleiden u niet alleen ten aanzien van de juridische en financiële aspecten, maar ook in het verbeteren van de persoonlijke verhoudingen. In de praktijk blijkt regelmatig dat conflicten over de afwikkeling van een scheiding ontstaan door een relationeel aspect. Daarom is het wenselijk een gespecialiseerd familierechtadvocaat, die tevens mediator is, in te schakelen.

Echtscheiding 2

AB advocaten kan u begeleiden bij:


  • scheiding en echtscheiding
  • echtscheiding met een onderneming
  • verdeling gemeenschap van goederen
  • afwikkeling huwelijkse voorwaarden na echtscheiding
  • afwikkeling samenlevingsovereenkomst na scheiding
  • kinder- en partneralimentatie
  • ouderschapsplan en zorgregeling
  • echtscheiding met een internationaal karakter
  • pensioen na scheiding

Vormen van scheiding

Tegenwoordig kunt u op veel manieren scheiden. Welke vorm het beste is, hangt af van uw situatie en van uw persoonlijke voorkeur. AB advocaten kan uw scheiding op verschillende manieren begeleiden. We bespreken graag welke vorm uw voorkeur heeft. Want bij ons is elke scheiding, ook in dit opzicht, maatwerk.

Echtscheiding 3

AB Advocaten

Scheidingsmediation

Bij mediation, ook wel bemiddeling genoemd, regelt u de scheiding onder deskundige begeleiding van één advocaat-scheidingsmediator. Het uitgangspunt is dat u er samen uit wilt komen.

De financiële en juridische aspecten van de scheiding kunnen ingewikkeld zijn en emoties kunnen een grote rol spelen. Een professionele buitenstaander die naar u beiden luistert en het proces in goede banen leidt, is dan heel prettig.

Advocaat bij scheiding

Als u kiest voor een eigen advocaat, betekent dat gelukkig niet automatisch dat uw scheiding uitloopt op een ellenlang proces. Uw advocaat overlegt met de advocaat van de andere partij over een goede oplossing. Uw eigen advocaat zet uw wensen en belangen daarbij voorop. U bepaalt samen met uw advocaat wat u wilt bereiken en hoe u dat het best kunt doen. Loopt het overleg met de andere partij op niets uit, dan kunt u naar de rechter. Uw advocaat voert dan namens u een rechtszaak.

Echtscheiding 4

AB ADVOCATEN

Overlegscheiding

De overlegscheiding, ook wel collaborative divorce genoemd, is een scheidingsmethode die tussen mediation en een klassieke scheiding - met allebei een eigen advocaat - in zit. Net als bij mediation maakt u samen met uw partner afspraken voor de toekomst. Maar in dit geval hebt u wel ieder uw eigen advocaat, met wie u dus ook afzonderlijk kunt overleggen. De bijeenkomsten worden geleid door een coach. Daarnaast kan er ook een financieel expert aanwezig zijn. Dat laatste gebeurt vaak wanneer er een onderneming betrokken is bij de overlegscheiding. Scheidende mensen met een eigen bedrijf kiezen vaak voor een overlegscheiding.

Coachen

Als u al ergens anders een mediationtraject volgt, kunnen wij u coachen. In dat geval kunnen we samen met u bijeenkomsten voorbereiden en beoordelen we of de voorgestelde afspraken ook in uw belang zijn. Lijkt de mediation vastgelopen, dan zien wij vaak nog een manier om het proces weer op de rails te krijgen.

Echtscheiding 5

AB Advocaten

Second opinion

Indien uw zaak bij een andere professional of andere advocaat in behandeling is kan het zijn dat u behoefte hebt aan een frisse kijk op de zaak. In dat geval kunt u met ons contact opnemen voor een second opinion. Ook kan het voorkomen dat u twijfelt over de vraag of het instellen van hoger beroep zinvol is. Wij kunnen u hierover adviseren en samen met u tot een beslissing komen.

Echtscheiding 2

AB ADVOCATEN

Stappenplan

Wanneer er een scheiding komt, heeft dit grote gevolgen. Vaak weet men niet waar te beginnen. Onderstaand stappenplan geeft u een leidraad.

Kinderen

Bij AB advocaten vinden we dat kinderen het verdienen dat ouders respectvol met elkaar omgaan. Tegenwoordig moeten scheidende ouders een ouderschapsplan maken. Het is de bedoeling dat u deze afspraken samen, als ouders, maakt. Dat is niet altijd makkelijk. AB advocaten zal u hierbij zo goed mogelijk ondersteunen.

brief van Villa Pinedo

Echtscheiding 5

AB Advocaten

Ondernemers

Als een ondernemer gaat scheiden vergt dat specifieke kennis. Het voortbestaan van de onderneming is van groot belang. AB advocaten heeft veel ervaring in het begeleiden van scheidingen waarbij een onderneming betrokken is.

Echtscheiding 4

© Copyright AB Advocaten | Sitemap

Website door: Pulsief.nl