AB Advocaten

Mediator in Zutphen en omstreken

Zoekt u een mediator in Zutphen en omgeving vanwege uw scheiding? Als u en uw partner gaan scheiden moeten er belangrijke zaken geregeld worden. Het is cruciaal dat de gevolgen van een scheiding goed worden opgepakt, zonder dat de scheiding op een conflict uitloopt. Soms is het lastig om er samen uit te komen en belangrijke beslissingen te nemen.

Wanneer u een mediator in Zutphen inschakelt zorgt u ervoor dat u het scheidingsproces onder professionele begeleiding doorloopt. AB Advocaten staat graag voor u klaar en helpt u op een professionele wijze tijdens de mediation. Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis, zodat we samen kunnen kijken of het klikt en of mediation wat voor u en uw (ex)-partner is.

Mediator Zutphen 2

AB Advocaten

Ervaren mediator in Zutphen

U vraagt zich misschien af waarom u AB Advocaten in zou schakelen voor de professionele begeleiding bij uw echtscheiding. U kunt de voordelen die AB Advocaten in Zutphen biedt hieronder vinden:

  • Oplossingsgerichte, efficiënte en persoonlijke aanpak
  • Gedegen kennis van het recht
  • Kennis van (on)mogelijkheden in procedures
  • Gespecialiseerd in familie- en erfrecht
  • Ervaren mediators
  • Groot netwerk van allerlei professionals


Heeft u een vraag over wat onze scheidingsmediator voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over mediation of maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur. U kunt contact opnemen door te bellen naar 024 – 365 16 60 en het contactformulier in te vullen.

Mediator Zutphen 3

Scheiden met behulp van een mediator

Mediation in Zutphen, ook wel scheidingsbemiddeling genoemd, is een goede methode om samen met uw partner de gevolgen van uw scheiding te regelen. Het is in deze moeilijke periode in uw leven fijn om een professional te hebben die naar u luistert. Wanneer de emoties te hoog zijn opgelopen om samen een goede oplossing te vinden, is een mediator er om met een oplossing te komen die voor jullie beiden acceptabel is.

Wanneer u gaat scheiden komt er heel veel op u af. U moet in deze periode ondanks de emoties toch een aantal belangrijke keuzes maken over de toekomst. Waaronder over de kinderen, het huis en de financiën. Hierbij is het van groot belang dat de belangen van beide partijen behartigd worden en er geen conflict ontstaat. Wat er bij de mediator besproken wordt, blijft ook bij de mediator. U kunt er altijd op vertrouwen dat wij integer met uw problemen omgaan.

Mediator Zutphen 4

AB ADVOCATEN

Professionele werkwijze

Als we starten met mediation wordt er in het begin een mediationovereenkomst ondertekend. Hierin staan de spelregels beschreven. Geheimhouding, vertrouwelijkheid en transparantie staan centraal in de mediationovereenkomst.

Mocht de mediation niet slagen omdat jullie niet tot afspraken komen die voor beide partijen acceptabel zijn, dan moet de mediator in Zutphen zich terugtrekken. Het is dan voor beide partijen niet mogelijk om beroep te doen op datgene wat besproken is tijdens de gesprekken.

Scheidingsconvenant en ouderschapsplan

Tijdens de gesprekken gedurende de mediation werken we toe naar afspraken die voor u beiden werkbaar zijn. De afspraken worden neergelegd in een convenant. Wanneer er kinderen zijn dan worden de afspraken over de kinderen neergelegd in een ouderschapsplan.

Gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding

Aan het einde van het mediation traject zal uw mediator een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. Hiermee wordt er aan de rechtbank gevraagd om de overeenkomst op te nemen.

Echtscheidingsuitspraak

Na ongeveer twee weken, volgt de echtscheidingsbeschikking, dit is de uitspraak van de rechter. Wij zorgen ervoor dat de beschikking wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Vanaf dat moment is de echtscheiding definitief.

Mediator Zutphen 5

AB Advocaten

Schakel een advocaat-mediator in Zutphen in

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van mediation van onze mediators in Zutphen? Of wilt u graag een afspraak met ons inplannen? Neem dan gerust even contact met ons op.

U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 024 – 365 16 60. Uiteraard kunt u ook altijd ons contactformulier invullen, zodat wij contact met u kunnen opnemen. Graag plannen we met u een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunt u een half uur lang gratis kennismaken met de mediator die aan u toegewezen is. Ook kunt u tijdens dit gesprek meer vertellen over uw persoonlijke situatie.

Mediator Zutphen 2

AB ADVOCATEN

Contact opnemen

"*" geeft vereiste velden aan

Mediator Zutphen 3

© Copyright AB Advocaten | Sitemap

Website door: Pulsief.nl