AB Advocaten

Mediator in Groenlo

Op zoek naar een mediator in Groenlo vanwege een naderende scheiding? Wanneer u en uw partner hebben besloten om te gaan scheiden, is het voor alle betrokkenen belangrijk dat het echtscheidingsproces goed verloopt. Zeker als u samen kinderen heeft. Het is dan belangrijk, dat naast de te regelen zaken over de kinderen, de communicatie tussen u als ouders zo goed mogelijk blijft. Dan kan de begeleiding van een scheidingsmediator uitkomst bieden.

Door een mediator in Groenlo van AB Advocaten in te schakelen bent u er zeker van dat de echtscheiding op een juiste manier wordt afgehandeld. Tijdens de mediationgesprekken bespreken jullie alle belangrijke zaken met de mediator als gespreksleider. Heeft u interesse? Maak dan een afspraak voor een eerste gratis kennismakingsgesprek van een half uur. U kunt dan kijken of het klikt en of mediation iets voor u is.

mediator groenlo 2

AB Advocaten

Probleemloos scheiden dankzij mediation

Met mediation wordt bemiddeling bedoeld. Een mediator bemiddelt tussen twee partijen. Bij een scheiding moeten de (ex-)partners belangrijke keuzes maken over hun toekomst: over de kinderen, de gezamenlijke woning en financiële zaken. Om tot duurzame afspraken te komen is het van belangrijk dat de belangen van beide partners behartigd worden.

Door voor een mediator in Groenlo te kiezen krijgen jullie deskundige begeleiding van een in het familierecht gespecialiseerde advocaat-mediator. Naast juridische, financiële en fiscale kennis beschikken wij tevens over vaardigheden om het scheidingstraject op een integere manier te laten lopen.

mediator groenlo 3

AB Advocaten

Er kunnen bij een scheiding verschillende zaken aan bod komen. Wellicht hebben jullie samen een eigen bedrijf opgericht of een andere zakelijke relatie lopen. Ook dit dient op een juiste manier afgehandeld te worden. Wij kunnen u hierbij helpen, wij hebben ervaring met de volgende zaken:

  • Scheidingsmeditation/onderhandelingen;
  • Alimentatie;
  • Gezag en voogdij over kinderen;
  • Procederen bij echtscheidingszaken;
  • Boedelverdeling;
  • Ontbinding van VOF bij een echtscheiding;
  • Uittreding uit een maatschap bij een echtscheiding;
  • Positie van de directeur/grootaandeelhouder bij een echtscheiding;
mediator groenlo 4

AB ADVOCATEN

De werkwijze van mediators

Wanneer men kiest voor een mediationtraject dan wordt er altijd een bemiddelingsovereenkomst getekend. In deze overeenkomst staan de ‘spelregels’ van het mediationtraject opgenomen.

Van de gesprekken worden verslagen gemaakt. De afspraken welke tijdens de mediation worden gemaakt worden vastgelegd in een scheidingsconvenant en ouderschapsplan. Er wordt toegewerkt naar een regeling waar jullie beiden tevreden mee zijn. Tot slot zal de mediator in Groenlo een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. Wanneer de beschikking door de rechtbank wordt afgegeven, zal de mediator er voor zorgen dat de scheiding wordt ingeschreven in de registers bij de gemeente waarna de scheiding definitief is.

Mocht het medationtraject voortijdig worden beëindigd dan moet de mediator in Groenlo zich terugtrekken. Het is dan voor beide partijen niet mogelijk om een beroep te doen op datgene wat besproken is tijdens de mediationgesprekken.

mediator groenlo 5

AB Advocaten

Maak kennis met deze mediator in Groenlo

Wist u dat het regelen van een scheiding door middel van mediation vaak goedkoper is dan wanneer beide partners een advocaat inschakelen? Daarnaast verloopt een mediationtraject veel vlotter dan wanneer er geprocedeerd wordt. Ook blijft de communicatie van de ex-partners vaak beter of wordt deze verbeterd in een mediationtraject. Kies daarom voor een mediator in Groenlo van AB Advocaten. Neem contact op om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek of om meer informatie aan te vragen.


U kunt ons bereiken via het contactformulier en via e-mail. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 024 – 365 16 60.

mediator groenlo 2

AB ADVOCATEN

Contact opnemen

"*" geeft vereiste velden aan

mediator groenlo 3

© Copyright AB Advocaten | Sitemap

Website door: Pulsief.nl