AB Advocaten

Uw echtscheiding in Nijmegen goed afhandelen?

“De mediators van AB Advocaten hanteren een oplossingsgerichte, efficiënte en persoonlijke aanpak.”

Hebben u en uw partner gekozen voor een echtscheiding? Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een deskundig en betrokken advocatenkantoor. Bent u op zoek naar een goede advocaat voor uw echtscheiding in Nijmegen? Dan staat AB advocaten voor u klaar. Onze advocaten en mediators zijn gespecialiseerd in familie- en erfrecht en hebben veel ervaring op het gebied van echtscheidingen.

Echtscheiding nijmegen 2

AB Advocaten

Oplossingsgerichte echtscheiding in Nijmegen

Een relatie die op de klippen loopt: of u nu getrouwd bent of samenwoont, leuk is het niet. Een scheiding is moeilijk en pijnlijk.


U maakt zich zorgen over de toekomst en wilt alles goed regelen. Maar hoe weet u wat de beste keuze is? Afspraken moeten juridisch kloppen, maar ook bij u passen. AB advocaten helpt u om door de juridische bomen het bos te zien. Wij begeleiden u niet alleen ten aan zien van de juridische en financiële aspecten van de echtscheiding, maar ook in het verbeteren van de persoonlijke verhoudingen. In de praktijk blijkt regelmatig dat conflicten over de afwikkeling van een scheiding ontstaan door een relationeel aspect. Daarom is het wenselijk een gespecialiseerd familierechtadvocaat, die tevens mediator is, in te schakelen.

Echtscheiding nijmegen 3

AB Advocaten

Vormen van scheiding

Tegenwoordig kunt u op veel manieren scheiden. Welke vorm het beste is, hangt af van uw situatie en van uw persoonlijke voorkeur. AB advocaten kan uw scheiding op verschillende manieren begeleiden. We bespreken graag welke vorm uw voorkeur heeft. Want bij ons is elke scheiding, ook in dit opzicht, maatwerk.


Bij mediation, ook wel bemiddeling genoemd, regelt u de scheiding onder deskundige begeleiding van één advocaat-scheidingsmediator. Het uitgangspunt is dat u er samen uit wilt komen.

Een andere methode is de overlegscheiding, ook wel collaborative divorce genoemd. Dit is een scheidingsmethode die tussen mediation en een klassieke scheiding - met allebei een eigen advocaat - in zit. Net als bij mediation maakt u samen met uw partner afspraken voor de toekomst. Maar in dit geval hebt u wel ieder uw eigen advocaat, met wie u dus ook afzonderlijk kunt overleggen. De bijeenkomsten worden geleid door een coach. Daarnaast kan er ook een financieel expert aanwezig zijn.

Echtscheiding nijmegen 4

AB ADVOCATEN

Tot slot kan de echtscheiding ook geregeld worden wanneer ieder een eigen advocaat heeft. Als u kiest voor een eigen advocaat, betekent dat gelukkig niet automatisch dat uw scheiding uitloopt op een ellenlang proces. Uw advocaat overlegt met de advocaat van de andere partij over een goede oplossing. Uw eigen advocaat zet uw wensen en belangen daarbij voorop. U bepaalt samen met uw advocaat wat u wilt bereiken en hoe u dat het best kunt doen. Loopt het overleg met de andere partij op niets uit, dan kunt u naar de rechter.

Naast deze methoden geven wij ook regelmatig een second opinion aan mensen of coachen wij mensen die ergens anders in een mediationtraject zitten.

Echtscheiding nijmegen 5

AB Advocaten

Laat u adviseren rondom uw scheiding

Wilt u ook graag de hulp van een advocaat inschakelen voor uw echtscheiding in Nijmegen? Vul dan ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij kunnen u daarna in een persoonlijk gesprek adviseren over de manier van scheiden die bij u past. Maak gewoon een vrijblijvende afspraak (maximaal een half uur kosteloos) met één van onze deskundige advocaten.

Echtscheiding nijmegen 2

AB ADVOCATEN

Contact opnemen

"*" geeft vereiste velden aan

Echtscheiding nijmegen 3

© Copyright AB Advocaten | Sitemap

Website door: Pulsief.nl